Цртани магија

Una speciale ed ecologica scuola di Prestigi. L’arte del riciclo raccontata attraverso la metafora della magia.

Посебно и еколошко училиште за магија. Ексцентричните "мајстори на магичните уметности" раскажуваат фантастични приказни поврзани со големите претчувници од минатото и ги учат децата како да изградат вистински магични трикови, користејќи "работи што треба да ги фрлат". Уметноста на рециклирање раскажува преку метафората на магијата.

Детска шоу

дневно време 120 епизоди - 24 мин.
Идеја и оригинален формат на Валтер Ролфо
Спроведена од А. Ло Фаро и Р. Пакаверли
Произведени од мајстори на магијата

ПРИДРУЖЕТЕ
НА НАШИОТ
ИНФОРМАТОР

G|translate Your license is inactive or expired, please subscribe again!