WIRED Следен фестивал "16

Перцепцијата на денот на 24 часа е субјективна. Волтер Ролфо, експерт за процеси на перцепција, објаснува како е можно да се реализираат сопствените цели и соништа, секој пат да се размножува времето, благодарение на употребата на "диференцијалната обука": милениумска техника на љубителите.

Вистина е дека живеат повеќе животи во серијата не ни се доделуваат, туку живеат паралелно. На "волшебник", кој има потреба од најмалку десет часа дневно пракса, со цел да се постигне совршенство во секое движење, е принуден континуирано да тренира, крадејќи ги секундите доживеајќи неколку паралелни активности.

Локација: Милан
гледачите: 2000
Настанот: Конференција
Насока: Валтер Ролфо
спроводливост: Валтер Ролфо

медиумите

ПРИДРУЖЕТЕ
НА НАШИОТ
ИНФОРМАТОР

G|translate Your license is inactive or expired, please subscribe again!