IULM - аудиториум

Walter Rolfo, forte dei successi in ambito formativo degli ultimi 6 anni, è stato scelto dalla prestigiosa Università di Milano per tenere una serie di incontri diretti con gli studenti.

Меѓу многуте теми опфатени за време на часовите, главниот фокус беше да се анализираат оние когнитивни механизми кои ја ограничуваат продуктивноста и ги скратуваат хоризонтите на успехот. Концептите како што се "невозможно", "нереализирани", се всушност главните пречки што нашиот ум создава пред изгледот на сложените предизвици.
Волтер Ролфо учи да ја примени филозофијата на техниките на илузионизмот за да ги смени овие когнитивни механизми и да научи како да го постигне она што претходно се чинеше, всушност, "невозможно".

Локација: Милан - IULM Универзитетот за јазици и комуникациски науки
гледачите: 1000
Настанот: Lezione Frontale

ПРИДРУЖЕТЕ
НА НАШИОТ
ИНФОРМАТОР

G|translate Your license is inactive or expired, please subscribe again!