Тренер
ИСКУСТВО
LIVE

ОГРАНИЧУВАЈЌИ НЕ МОЖНО ВО
ВАШАТА КОМПАНИЈА

Кога го запознав Валтер Ролфо, веднаш почувствував дека зборовите на Вилијам Блејк се враќаат на ум: "Патот на сите води до палатата на мудроста". Со својот талент и одлучност, Валтер отиде подалеку од границите, откривајќи ја тајната за да се разруши невозможното.
Андреа Ањели | Претседателот на Јувентус

Магијата не е само уметност на воспевање. Тоа е пред сè магијата која се раѓа меѓу луѓето: енергијата што ги движи проектите, бизнисите, светот во целост. На Волтер, инженер на изненадување
Eugenio Sidoli | Претседател на Филип Морис Италија

Се среќавам илјадници луѓе годишно, но малкумина имаат оган и талент како Валтер Ролфо, кој ги има основните карактеристики на еден голем претприемач.
Marco Boglione | Претседател на BasicNet SpA .

WALTER ROLFO

Редакциски директор на нашиот проект за обука и креатор на Тренер за приказни®

Проектот се базира на употребата на емоции како средство за засилување на трајноста во главите на слушателите на мотивациони и институционални содржини.
приказна тренинг е начин на обука и спектакл создаден за да се задоволат сегашните потреби на пазарот, многу ефикасен начин на пренесување на пораки во максимални емоционални внимание на способноста на учесникот, задолжување комуникативен начин на продажба на приказната.
Се покажа дека луѓето, кога се возбудуваат, можат во кратко време да апсорбираат количина од три пати поголема од содржината и информациите, а пред сѐ и на несвесно и потсвесно ниво.
Перцепцијата дека учесниците ќе имаат, е да ги посетувале мотивациски забава прилагодени за нив, со грижа и внимание, најмногу ќе се асимилираа и донесени во длабока и ефикасен начин, сите важни информации што се потребни за да се комуницира.

Моќта на емоции, изненадување и чудење се извонредна средства за комуникација што ги кодираат и транспонирани многу ефикасно во нашиот тренинг сесии и обука.

Размислете за чудната филозофија®
Тоа е иновативна форма на решавање на проблемите која се базира на филозофијата на латералното илузионистичко размислување. Се однесува на маркетинг, герилски маркетинг, комуникација и бизнис живот. Во нашите курсеви е инспиративна филозофија со која им помагаме на нашите клиенти да постигнат невозможни резултати.

Валтер ROLFO

СЕКОГАШ ИЗБОРИ
НАШАТА ОБУКА

 • Фереро

  Влезете за да ја видите Галерија

 • Elior

  Влезете за да ја видите Галерија

 • Treccani

  Влезете за да ја видите Галерија

 • Јувентус

  Влезете за да ја видите Галерија

 • Кока Кола

  Влезете за да ја видите Галерија

 • Филип Морис

  Влезете за да ја видите Галерија

 • FIAT

  Влезете за да ја видите Галерија

 • HP

  Влезете за да ја видите Галерија

 • Goodyear

  Влезете за да ја видите Галерија

 • WIND

  Влезете за да ја видите Галерија

 • TEDx Trastevere

  Speaker per il Tedx di Trastevere "Drops…

 • WIRED Следен фестивал "16

  Перцепцијата за еден ден на 24 ...

ТРЕБА ДА СЕ ОПРЕДУВААТ НЕСРЕЌИ ВО ВАШАТА КОМПАНИЈА

СЕ ПРИМЕНУВА Градење тим, маркетинг, продажба, убедување, ментално тренирање

WALTER ROLFO

 • Валтер ROLFO

  Реалност Хакер, тренер и извршен директор на Мајстори на Магијата

ПРИДРУЖЕТЕ
НА НАШИОТ
ИНФОРМАТОР

G|translate Your license is inactive or expired, please subscribe again!